2020. sze 07.

Ne bicajozz Óbuda legveszélyesebb szakaszán!

írta: nb1er
Ne bicajozz Óbuda legveszélyesebb szakaszán!

Autósként, bicajosként, a HÉV-en zötykölődként egyaránt érthetetlen, hogy miért kell a főváros 3. kerületének egyik legparásabb szakaszán Tour de France-bajnokot imitálni vitatható tüdővel, egyensúlyérzékkel és combizommal. Mutatom a térképen, hol ne tekerj feleslegesen, mert veszélyes.

Biciklis pajtásaim! Mondjuk ki hangosan! Vannak olyan útszakaszok, ahol semmi keresnivalónk. Nem azért, mert az autós a király, oh, dehogy. Hanem minek vállaljuk felesleges kockázatot, ha egyszer az érintett szakasszal párhuzamosan, de onnan mondjuk 100 méterre szépen festett bicajos út vár reánk?

Budapest, 3. kerület, Gr. Esterházy János rakpart. 

rakpart.JPG

A sárgával jelölt szakaszon 70-es tempóval mehetnek a kocsik. Balra a HÉV, jobbra meredek rakpart húzódik, onnan jobbra pedig a maga a Duna csordogál. Nincs sok hely a manőverre. 

Gyakori jelenség, hogy az autók feltorlódnak az arra karikázó bicajos mögött. Előzéskor, kikerüléskor nagyon bosszús pillanatok alakulnak ki. Kiváltképp igaz ez a kevésbé rutinos bicajosok esetében, akik gyakran féltávon veszik észre, hogy milyen parázs szakaszra keveredtek fel. 

Bicikli út a lakótelepen kanyarog, ez visz ki Szentendrére. Talán kicsit körülményesebb, mint egyenesen tekerni az aszfalton, de sokkal nyugisabb, mint a rakparton vitézkedni. Ne vállaljatok felesleges kockázatot, azt a másfél kilométeres szakaszt nyugodtan meghagyhatjuk a gépjárműveknek. 

Szólj hozzá

kerékpáros közlekedés veszélyes szakasz