2020. sze 01.

A biciklivel közlekedés két nagy problémája

írta: nb1er
A biciklivel közlekedés két nagy problémája

Két mocsok kényelmi szempont, ami a biciklit parkolóba teszi az autózással szemben. Nem igazán lehet azokkal vitatkozni, akik ezek miatt nem szállnak ki az autóból.

Láttam néhány tahót a körúton. Írtam is róla a hétvégén, továbbra is várom a tanácsokat, hogy mit tegyek ilyen helyzetben legközelebb. De az igazság az, hogy nem ezek az undi formák azok, akik miatt még inkább autós vagyok, mint bringás, és sajnos nem is látom, hogy mit tudnék kezdeni ezekkel a problémákkal. Tanácsokat ebben a témában is elfogadok. 

A bicikli két piszok nagy hátránya

Ha a közlekedési helyzeteket kivesszük a pakliból, két olyan dolog áll a zöldebb közlekedés ellenében, amire nem találok egyelőre megoldást. 

Az egyik az izzadás. A combizom rohadt gyorsan fejlődik, ezért nem gondolnám, hogy ez erőnléti probléma lenne. Egy sima 7-8 kilométeres táv, lejtőkkel és csak itt - ott emelkedővel, a légzésre, tempóra, mondjuk úgy, pulzusra figyelve is olyan csíkokat nevel a ruházatomra, hogy azzal már nem szívesen mutatkoznék társaságban. Szóval izzadok tőle nagyon, zuhanyzás pedig nem egy minden munkahelyen megoldott opció. A nap egyik kérdése tehát: hogyan biciklizz izzadás nélkül, avagy miként öltözzek biciklizéshez ősszel, ha munkába, közösségbe akarok vele menni?

A bicikli másik hátránya a parkolás. Mert ugyanis nem könnyebb, mint az autóval és még csak nem is érzem biztonságosabbnak. Tehát ha arra gondolok, hogy lelakatolom a szamarat, máris megjelennek körülötte az atlétás pörköltszaftosok, akik kölcsön szeretnék kérni. Ja, attól félek, hogy ellopják. Magammal meg nem vihetem mindenhova, nem nézik jó szemmel sok helyen, ha az ember magával viszi a kerékpárt mondjuk egy üzletbe. Aggodalmamban pedig egy sor frissen hallott történet is megerősít. Mi ezzel kapcsolatban a véleményetek?

 Ps.: Tudom, az autót is ellopják, parkolóhelyek stb. De autót talán kevésbé lopnak olyan hatékonysággal, mint kerékpárt.

Szólj hozzá

bicikli kerékpáros közlekedés